KREDIETBEHEERDER REGIO KEMPEN (M/V)

Regio Kempen
22-10-2020

Functieomschrijving

 • De kredietbeheerder behandelt de kredietvoorstellen voor de KMO- en zelfstandige klanten in de regio Kempen en overlegt hierbij met de account managers uit het commerciële net.
 • Je adviseert de klanten bij de financiering van hun exploitatie en investeringen en bekijkt samen met hen alle mogelijkheden tot optimalisering hiervan. Daartoe onderzoek je (via de telefoon of ter plaatse bij de klant) de kredietwaardigheid en bespreek je de noodzakelijke waarborgen voor de kredieten. Samen met een persoonlijk voorstel rapporteer je de resultaten van jouw onderzoek aan het kredietcomité.
  De onderhandeling van het kredietvoorstel met de klant is ook jouw verantwoordelijkheid en hiervoor werk je eveneens nauw samen met je collega account manager.
 • Als kredietspecialist vervul je een coachende rol naar je commerciële collega’s. Je begeleidt hen onder meer in het detecteren van de juiste kredietbehoeften bij hun klanten, het inleiden van de kredietaanvragen bij de kredietafdeling en de interpretatie van kredietbeslissingen.
 • Je zorgt voor een systematische follow-up van de lopende kredietdossiers en bespreekt de mogelijke financiële risico’s met de betrokken account manager. Indien nodig wijzig je het kredietdossier om de positie van de bank te versterken.
 • De hoofdzetel is in Antwerpen en na de opleidingsperiode kunnen de werkdagen verdeeld worden tussen de hoofdzetel, een kantoor en thuis.

Over de opdrachtgever

Onze opdrachtgever is een adviesbank voor ondernemers en vrije beroepen, gespecialiseerd in vermogensbegeleiding. Klanten kunnen bij de bank echter ook terecht voor hun professionele -en privé, financiële behoeften.

De totale dienstverlening naar de klanten is gebaseerd op 3 belangrijke troeven:

 • Gespecialiseerd advies
 • Persoonlijk contact
 • Proactiviteit, waarbij het langetermijnbelang van de klant voorop staat

Locatie

Regio Kempen

De belangrijkste vaardigheden

 • Je bent in het bezit van een Masterdiploma, bij voorkeur in een economische richting, en hebt minimum 5 jaar ervaring in financiële dienstverlening aan ondernemers.
 • Je hebt een grondige kennis van balansanalyse en gaat kritisch om met cijfermateriaal. Daarnaast kan je goed en gestructureerd rapporteren. Ook in jouw administratieve opvolging bewaar je de nodige nauwkeurigheid.
 • Je hebt veelvuldig contact met ons professioneel cliënteel en beschikt daarom over een goede onderhandelingsvaardigheden en voldoende overtuigingskracht.
 • De klanten zijn Nederlandstalig. Het Nederlands is je moedertaal en je bezit hierin uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Een goede kennis van het Frans is gewenst.

Aanbod

 • Je komt terecht bij een werkgever die het label draagt Great Place to Work.
 • De medewerkers worden op de best mogelijke manier begeleid om hun competenties verder te ontwikkelen. Daartoe kunnen ze rekenen op een motiverende omkadering, gerichte coaching en interne/externe opleidingsmogelijkheden.
 • Voor deze boeiende functie wordt een aantrekkelijk pakket geboden. Naast je maandloon kan je rekenen op extralegale voordelen zoals een verzekering met hospitalisatie- en overlijdensdekking, maaltijdcheques, groepsverzekering, iPhone en een bedrijfswagen.

SOLLICITEER VOOR DEZE VACATURE

Ben jij de geknipte m/v/x voor deze job? Vul dan onderstaand formulier in.

  Upload je cv (pdf, doc, docx)

  The information you are submitting is important for us to respond to your assignment and contract needs. In compliance with the GDPR, GreenshoeTalent will process your personal data in accordance with our Privacy Policy. GreenshoeTalent will safeguard your personal information and not disclose to any person unlawfully. GreenshoeTalent receives and processes your personal data for the following purpose: to take appropriate steps to find you an assignment with one of our clients and/or to finalise a contract with you.

  © 2019 Erik De Vuyst - GreenshoeTalent