CASE

Bank van Breda

In het prachtig gerestaureerde voormalig goederenstation van Antwerpen huist het hoofdkantoor van Bank J.Van Breda & Co en zijn ook de centrale diensten gevestigd, waaronder de hr-afdeling.

Martine Van den Hoek, hr-assistent, legt uit waarom ze al drie jaar heel graag werkt met GreenshoeTalent.

GreenshoeTalent zoekt mee voor
Bank J.Van Breda & Co naar commerciële profielen

Bank J.Van Breda & Co werd in 1930 opgericht door de broers Jos en Maurice Van Breda uit Lier. De expansie en diversificatie van dit Belgische familiebedrijf leidden tot de dochterondernemingen Van Breda Car Finance en Bank de Kremer. Sinds 1997 behoort Bank J.Van Breda & Co tot de investeringsgroep Ackermans & van Haaren, waar ze samen met Delen Private Bank de financiële pijler van de groep vormt.

“Waarin onze bank zich onderscheidt van de grootbanken is dat wij ons cliënteel een concept aanbieden. Wij richten ons voornamelijk naar de medische vrije beroepen en kmo’s en gaan met hen een langetermijnrelatie aan: van de noden die zij in hun actieve leven hebben tot en met de kapitaalsopbouw zodat zij na hun pensioen dezelfde levensstijl kunnen behouden.”

Commercieel talent

“Wanneer we op zoek gaan naar commerciële profielen, doen we een beroep op professionele partners. GreenshoeTalent is er daar een van. Met hen hebben we een vertrouwensband. Zij leveren ons de meerwaarde door zeer gericht op zoek te gaan naar specifieke profielen en het nodige ‘voorwerk’ te doen zodat wij enkel met valabele kandidaten in gesprek kunnen gaan.”

De samenwerking met Erik dateert van 2016 en loopt goed.

“Erik komt uit de bancaire sector en dat levert ons een meerwaarde omdat hij perfect weet waarnaar wij op zoek zijn. Wij schakelen hem in voor kandidaten in het hogere segment van de commerciële profielen: commerciële mensen die nieuwe klanten aanbrengen en prospecteren. Het zijn de profielen die niet zomaar te vinden zijn. Erik beschikt over een groot netwerk en gaat bijzonder grondig tewerk. Wij zetten hem in voor het zoeken naar commerciële profielen in de regio Oost- en West-Vlaanderen.

GreenshoeTalent is echt wel doorwinterd op het vlak van die specifieke profielen en bijt zich erin vast tot hij de juiste match gevonden heeft. Daardoor heeft hij al mooie resultaten afgeleverd bij ons.”

Grondig en persoonlijk

De administratieve opvolging van de vacatures gebeurt hier op ons hoofdkantoor waar wij de eerste screening uitvoeren, maar dan is het de beurt aan de districtsmanager die de kandidaat zal moeten opleiden en er effectief mee zal werken. Ook daar besteedt Erik veel aandacht aan. Hij kent onze waarden, onze visie, onze gevoeligheden, maar ook de besognes van de lijnverantwoordelijke, de exacte jobinhoud en het team waarin de kandidaat zal terechtkomen. Dit zorgt ervoor dat hij gericht kan zoeken en ons valabele kandidaten aanbiedt. Als ik een cv van GreenshoeTalent krijg, kan ik daar diagonaal doorheen gaan omdat ik weet dat hij proactief alle mogelijke hiaten heeft weggewerkt.

Erik heeft altijd een persoonlijk contact met de kandidaten waardoor ze goed zijn voorbereid op ons gesprek. Hij heeft alle mogelijke vragen en verwachtingen op voorhand doorgesproken en hij stelt ze pas aan ons voor wanneer hij er niet 100 %, maar 200 % zeker van is.

Alles is goed gedocumenteerd: als je een rapport van Erik leest, kan je je al een beeld vormen van de persoon waarmee je het sollicitatiegesprek zal voeren.

Ja, we zijn tevreden over Erik en hopen nog lang te kunnen samenwerken.”

© 2019 Erik De Vuyst - GreenshoeTalent